lördag 16 februari 2013

Bygga upp och riva ner

Lilla Barnet är inne i en period då hon fullkomligt älskar att bygga med klossar. Och hon älskar lika mycket att riva ner konstruktionerna, eller "panga" som hon själv kallar det. Särskilt roligt är det att panga det som mamman försöker bygga. Man får vara snabb om man vill hinna bygga mer än tre klossar i höjd.
Hon till och med tog tillfället i akt på en gudstjänst som pappan höll i för några veckor sen att stapla psalmböcker och Biblar och med armarna uppsträckta, högt och glatt utbrista "Höögt!".
Mitt under predikan förstås.

Men byggandet har även fungerat avledande från Tv:n. Förra veckan var ju Lilla Barnet sjukt och hemma och det blev en del Teletubbies (eller "Telehalli" som de heter enligt Lilla Barnet). Det var pappan som insåg att det gick att undvika tv-tittandet med att i stället bygga Teletubbiesarna.

Tinkywinky, Lala, Poe och Dipsie... det ser väl vem som helst?

Nu bygger hon dem nästan varje gång klossarna åker fram (vilket är rätt ofta). Nackdelen är att hon har börjat nämna färgerna vid respektive Teletubbies namn i stället för gul, grön, röd och blå. Numera heter alltså allt som är gult "Lala" osv.

Äh, det är väl smällar man får ta antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar