onsdag 25 januari 2012

Separation? Tand? Vafalls?

För snart en månad sen började mamman jobba och Lilla Barnet fick börja avnjuta heltid med sin pappa. Vid ungefär samma tid började hon sova dåligt på natten.
Hon som sovit hela nätter sen hon var en 6 veckor började nu plötsligt vakna mitt i natten och vilja äta. Separationsfas eller vad?

Häromkvällen flyttades Ingrid till eget rum, lite i hopp om att vi inte skulle vakna av alla hennes småljud och att hon skulle ha lättare att somna om när hon vaknar på natten (eftersom hon inte ser oss och därför vill komma över i vår säng).
Första natten vaknade hon vid halvtre och orerade högt och tydligt - till en början inte gråt eller så utan snarare joller som efter en stund övergick i gråt.
Andra natten (natten till idag) sov hon heeeela natten! Hon vaknade inte ens till under kvällen och ville ha nappen eller nånting. Hon bara sov och sov och sov. Från 20.00 till 06.00. Ammades sedan och sov 40 minuter till. Hurra!

Idag har vi skymtat en tand i underkäken. Kanske är det också den som har smärtat och kliat, men att det nu (när tandköttet spruckit färdigt?) har lagt sig lite.
Nu hoppas vi på att även nästa natt ska bli så här. Tänk att få sova två hela nätter på raken!

Håll tummar och tår!

1 kommentar:

  1. Tummar o tår håller vi...ni kan väll hålla lite åt oss också!
    Kram från Umeå

    SvaraRadera